Sinteza je glazbena skupina i umjetnička udruga iz Rijeke koju su osnovali Hrvoje Puškarić i Sandi Bratonja (URBAN&4) 2005 godine.Hrvojeve klasične skladbe nastale na klaviru poslužile su kao plodno tkivo za nastanak zanimljivog koncepta - sinteze klasične i moderne glazbe. Nakon što je Sandi aranžirao ostatak instrumenata, loopove, bas gitare i gitare,pojavila se potreba za novim članovima kako bi se skladbe mogle što kvalitetnije realizirati uživo. Bendu se 2006 pridružio vrsni bubnjar iz Splita, Goran Pleić (GIN COOLER, FRAKCIJA, E.N.I., ONE PIECE PUZZLE, KLAUS, FATHER, QUASSAR, MEMENTO), te gitarist Luka Toman (URBAN&4).

Početkom 2007, Luka Toman zbog profesionalnih obaveza napušta bend, iako se na pokojem nastupu zna pojaviti kao gost na gitari. Grupa ipak nastavlja sa radom bez gitare , preferirajući violinu kao solo instrument. Sastav je surađivao i sa poznatim violinisticama, a to su sestre Maja i Nataša Veljak (HNK, CROOKS&STRAIGHTS, OLIVER DRAGOJEVIĆ, MASSIMO SAVIĆ) te Ksenijom Zarafiants iz HNK i gitaristom Sergiom Kovačićem (NORNE, COPYCATS).

Povremeno se na koncertnim nastupima Sintezi pridruži vrirtuozni riječki multiinstrumentalist Darko Terlević, i to kao gost na saksofonu. Darko je poznat i kao prateći gitarist grupe E.N.I., te kao klavijaturist grupe MORSO.

U jesen 2012 Sintezi se pridružila violinistica Dajana Marelja.

Članovi sastava:


Hrvoje Puškarić - klavir
Sandi Bratonja - bas gitara, vokal
Goran Pleić - bubnjevi
Dajana Marelja - violina

Sinteza, 2012.

 

Sva prava pridržana UDRUGA SINTEZA 2012.