04/2013  

Glazbene radionice Rock vs. Klasika su već održane u Lovranu i Potpićnu pored Labina, uskoro se družimo sa školom Kozala i San Nicolo.

U subotu 20.04. u cijelom svijetu održava se Record Store Day, a čast nam je što je i Sinteza pozvana da sudjeluje u događaju.

http://www.recordstoreday.com/Artist/2325100

Međunarodna inicijativa Records Store Day krenula je 2008. iz SAD. Namjera je da male nezavisne prodavaonice ploča i glazbenici svojim kupcima, koji ih unatoč internetu, novoj tehnologiji i recesiji nisu zaboravili, ponude nešto posebno te da svi zajedno proslave užitak u glazbi. Otkad je priča počela, 19.4.2008. s nastupom velike Metallice u maloj trgovini Rasputin u San Franciscu, ova se manifestacija proširila svijetom.

03/2013  

Glazbene radionice kreću ipak od travnja zbog Hrvojeve nezgode: http://www.index.hr/vijesti/clanak/urusilo-se-tlo-u-lovranu-mladic-sjedio-na-klupi-i-upao-u-rupu-duboku-vise-od-cetiri-metra/665055.aspx

Nakon uspješne sezone 2011/2012 , u ovoj školskoj godini kreće novi ciklus glazbenih radionica ROCK vs KLASIKA. Ove godine radionice će biti izvedene u riječkim školama te u nekoliko škola u Istri. Program kreće 7.3. u Osnovnoj školi "Kozala", i nastavit će se tijekom ožujka i travnja.

Podsjetimo se, Rock vs. Klasika je glazbeno scenski performance Hrvoja Puškarića i Sandija Bratonje, voditelja Umjetničke udruge "Sinteza", gdje kroz igru instrumenata neslaganje i buka postepeno prelazi u harmoniju i zajedništvo. Dvoboj instrumenata i glazbenih stilova kulminira u ideji da je izvor glazbe univerzalan, a podjela glazbe na razlike - nepotrebna.

CIjeli projekt proveden je u djelo uz potporu HUZIP-a i HGU ogranak Rijeka , a potporu i poticaj za daljnji rad imamo i od Odjela za školstvo u Rijeci.

01/2013  

Sve pjesme s albuma Sinteze možete slušati na našem YouTube kanalu

http://www.youtube.com/user/SintezaTv

CD mozete naručiti preko naše kontakt stranice, kliknite na link KONTAKT, u naslov upišite CD, a u poruci ostavite podatke i adresu na koju želite da Vam se dostavi. Cijena CD-a je 50 kn. Kupnjom cd-a pomažete rad Udruge. Uskoro i na Amazonu i iTunes.

http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00B0LD7BM/ref=mp_s_a_1?qid=1359106656&sr=1-1&pi=SL75

01/2013  

Sve najbolje u 2013 želi Vam Sinteza!

12/2012

Obavještavamo Vas da u nedjelju 09.12.2012  u 20 h u Art Kinu Croatia možete pogledati film ‘Valtari’ Mystery Film Experiment.

Sigur Rós su se povodom izdavanja novog albuma ”Valtari” dosjetili posebnog Mystery Film Eksperimenta. Za suradnju su okupili grupu redatelja, umjetnika i ostalih stvaralaca s jednom misijom: snimanje video spotova za svaku pjesmu sa albuma. Redateljima su pustili slobodne ruke i dali im potpunu slobodu pri stvaranju.

Nakon projekcije filma " Valtari " bit će nam čast da u 21:45 h prisustvujete promociji prvog glazbenog spota Sinteze  za skladbu "Zatvorenikov san" u režiji Kolektiv filma. Pjesmu "Zatvorenikov san" možete poslušati  ovdje

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player50 gledatelja dobit će gratis ulaznicu za koncert Sinteze u Stereo Dvorani 21.12.2012 !!!

11/2012

Napokon!
Predviđen datum izlaska prvog dugo očekivanog albuma Sinteze je 21.12.2012 u 12h.

Pjesme možete poslušati ovdje Apokalipsa je zakazana u Stereo Dvorani 21.12.2012 u 22:22. Poslušajte pjesmu 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 Zatvorenikov san za koju uskoro izlazi i video spot u režiji Kolektiv filma.

Primjerak novog albuma se može naručiti i unaprijed na našoj web stranici.
Kupnjom albuma sudjelujete u stvaranju slijedećeg , prihoda od prodaje nema.

06/2012  

Uskoro započinje snimanje prvog spota Sinteze za skladbu „Zatvorenikov san“.

05/2012  

... Sandi Bratonja i Hrvoje Puškarić (koji zajedno sviraju u bendu "Sinteza") gostovali su u školi Vežica 24. svibnja. Kroz zabavni "dvoboj" glazbenika, publici je predstavljena priča o ravnopravnosti klasične i suvremene glazbe, kao dva različita, ali jednako vrijedna izraza ljubavi prema muziciranju. U kratkim predasima između glazbenih brojeva, "Sinteza" je djeci pokušala prenijeti poruku o ljepoti glazbe te općenito važnosti umjetnosti za kvalitetu života. Njihov nastup u školi Vežica dodatno je začinio hrabri učenik Jonathan Aaron Nađ, koji se odvažio istupiti i predstaviti svoje umijeće za klavirom.  

Izvješće sa portala Moja Rijeka, Zoran Krušvar ...više
01/2012  

Obavještavamo Vas da je u toku prosinca 2011 izvedeno nekoliko glazbenih radionica u riječkim osnovnim školama,  više o tome na  http://www.sintezaonline.com/udruga.htm. Sinteza trenutno ima vježbe za snimanje svog albuma koji izlazi u toku 2012 u vlastitoj nakladi. Snimat ćemo tokom siječnja u dvorani Filodrammatice, čije korištenje nam je omogućio Grad Rijeka,  kako bi iskoristili odličan koncertni klavir i akustiku prostora. Time se nadamo postići određeni pomak od uobičajene studijske produkcije.  

Sinteza ima i nove facebook stranice putem kojih možete pratiti naš rad
facebook 
Rad udruge možete pratiti i na
facebook
11/2011  

SINTEZA LIVE -TETA ROŽA                      
RIJEKA 13.11.2011.    -  21h  -  ULAZ SLOBODAN -    
Još jedan nastup glazbene skupine SINTEZA u organizaciji Umjetničke Udruge Sinteza.
Koncert je ujedno i mali Party za prijatelje i ljubitelje Sinteze. Bit će gostiju iznenađenja, a objavit ćemo i Veliki Događaj :-)
08/2011    

Vrijeme održavanja festa je od 25 do 28. kolovoza
Fall fest je potpuni DIY projekt, s ciljem promidžbe urbane kulture, sporta, glazbe i zabave, a ove godine se održava po drugi put. Domaćin Fall Festa je Balkan Kolektiv u suorganizaciji s udrugom Riječko Pleme. Područje ex vojarne na Trsatu biti će domačin raznoraznih programa. Osigurati će se i prostor za kampiranje, te neiscrpive zalihe hrane i pića za sudionike festivala po povoljnim cijenama.

Fall između ostalog na engleskom jeziku znači jesen, a ovaj festival je svojevrsni uvod u jesen, tj. zadnji ljetni festival na našim područjima. Neposredno je pred početak školske i akademske godine, što ga čini posljednjim okidačem ljetnih (ne)briga.
Fall fest čine četiri stagea: Rock The Stage, Save The Vinyl Stage, Nobody Told Me Stage i Be-Bop-A-Lula Stage. Sinteza će nastupiti na Nobody Told Me Stageu  u nedjelju 28. kolovoza u 23 : 35 ,  na toj bini posljednji band , posljednjeg dana festivala – svojevrsni šećer na kraju. Kroz četiri noći očekuje nas pregršt žanrova – Rock, Metal, Ska, Punk, Reggae, Hip Hop, Drum ‘n’ Bass, Drumstep, Jungle, Dubstep, i ini.
06/2011  

U mnogim zemljama svijeta, 21. lipnja obilježava se kao Svjetski dan glazbe, odnosno Fete de la Musique. Toga dana glazbenici amateri, ali i profesionalci, besplatno nastupaju na javnim gradskim površinama podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnome životu. Tako će i glazbena skupina Sinteza 21. lipnja nastupiti na Frankopanskom trgu u Novom Vinodolskom, u 20 sati.
 

Udruga Sinteza će u rehabilitacijskom centru Slava Raškaj u Rijeci istoga dana u jutarnjim satima organizirati glazbenu radionicu za djecu iz centra, kako bi
približili djeci svoje viđenje glazbe.
 

 

Sva prava pridržana UDRUGA SINTEZA 2012.